20101104

Kem Jati Diri Alang Sendayu Gombak?

Tarikh : 29-31 Oktober 2010
Tempat : Pusat Rekreasi Alang Sendayu Batu 12 3/4, Gombak


Hari Pertama 

Actualy kem ni untuk budak-budak Kolej Kediaman Tun Dr. Ismail (KKTDI) je...Dah tu ramai yang tarik diri last minute so, aku ngan member aku pon join la sebab urusetia kem ni budak-budak kelas aku...Zul ngan Yie...Kebetulan hari yang nak bertolak ke kem tu kami ade presentation projek untuk subjek mekanik mesin...So, cepat-cepat la kami wat present tu...Nasib baik lec kami Cik Amran tu sporting..hehe...Pas siap present lam pukul 11 kami balik umah kemas-kemas barang bawak pape yang patot...Dalam kol 12 kami gerak ke KKTDI....Ingatkan sume orang dah ade..Rupe-rupenya kami antara yang terawal...Last-last sume da ade kami bertolak lam kol 1 petang...

cam bese..port blakang skali..haha
ijang sempat lagi karaoke lam bas ni..haha

Kami sampai kat kem tu dalam pukul 5 petang...Lambat memang lambat...Faktor utama sebab bas lembab nak mampos...hahaha...Faktor lain-lain sebab benti makan kot kat RnR Seremban tu....Sedudah sampai kami dijamu dengan minum petang dan secebis kuih dan mueh sebelum diarahkan ke tempat penginapan kami..haha...

minun dulu

yie tengah runsing sebab beg dia tertinggal kat KKTDI..hahaha
budak-budak awam pon ade gak
before masok umah
ni la tempat tinggal kami..haha..cam hampeh..laki bawah, pempuan atas..
Pas sume dah siap-siap mandi (bagi sesiapa yang mandi la..hahaha) kami diarah ke dewan untuk bagi briefing skit pasal kem ni pastu bagi-bagi kumpulan...Ade 5 kumpulan..Name kumpulan mesti dari nama tumbuh-tumbuhan..Ade BALAK, NIBUNG, JATI, BAKAU & SENA...Aku group 2, nibong..heheh...ok pas abis bagi-bagi group kem komander kami bagi 1 game...game pe tah name dier...kene buat bentuk sesuatu objek gune tubuh badan kite...aku nak terang pon tak tau cane..hahaha...yang penting group aku kene buat langsir...ade group kene buat kerete kancil la, ruang tamu, dvd player, & peti sejuk..hahaha..pastu dalam pukul 12.30 aktiviti nightwalk berlangsung..harap sume orang tau pe tu night walk tu..hahaha...gambar untuk nightwalk tu xde sebab x boleh bawak kamera..nset pon xleh bawak..p ade je yang bawak..haha..hampeh..

mase briefing
!!!
kumpulan dah di bagi-bagikan
abang & kak urusetia
balik drp nite walk..

Hari Kedua 

Cam bese la kene bangun awal...senaman pagi konon...kol 7 pagi da bersenam...pastu kol 8.30 sume g bekpes...pas brekpes ade briefing tuk aktiviti untuk petang tu...kene buat pondok sementara...pagi tu just kene design pondok kite tu...kene design 2 pondok..1 laki & 1 lagi pondok pempuan...pastu kene present hasil pen-design-nan kite tu...pastu kol 2 baru gerak ke tapak aktiviti jauh gakn lam hutan tu...bermulalah aktiviti membina pondok sementara tu gune pape bende yang ade lam hutan tu...kene buat pondok same macam yang kite design pagi tu..tapi aku rase group aku ngan group 5 ngan group 3 je yang buat pondok same ngan ape yang di design...group len hancur,..haha...pas siap bina pondok tu kem komander "Abang Bob", nak test atap pondok tu bocor ke x bocor...pe lagi, kene simbah air la pondok kami tu...p nasib baik atap pondok aku x bocor..hhehehe...pas sume settel, kami balik ke kem...

senam robik
tunggu briefing
nak g masok utan
haha
group 2
group 1
group 3 (tok batin)
group 1

kem komander

orang len wat keje dier relex je
pondok group nibong
segale jenis daun jadi atap..hahah
hehe
upacara menge-test kadar kebocoran atap
atoi
haha...x bocor pon
group nibong berjaya
ni group 1..balak..
ni group 5...sena
ni group 3..jati
 (sorry r group yang len-len tu...x sempat nak amik gambar..hehe)

mase nak balik..kene denda sbb lambat ikot arahan..hhehe

ok..abis je aktiviti bina pondok sementara ni kami pon balik ke kem & bersedia untuk program malam tu pulak iaitu malam kebudayaan...hehe...sory la...malam kebudayaan tu aku x sempat nak amig gambar...p sume group dah lakukan yang terbaik...abis persebahan malam kebudayaan tu sume dah masuk tido...penat kot..tak cukup tido..hahaha..padan muke...p  ade gak yang tak tido lagi..duk tengok live band perform kat kefe kem tu..best gak diorang men...muke otai-otai sume... 

Hari Ketiga

Hari last sume orang pikir nak balik...p pagi tu ade aktiviti best...aktiviti river walk ke kawasan air terjun..pagi-pagi tu cam bese la kene bangun awal...senam robik la hape la...pastu pas makan lam kol 9 kiteorang pon gerak ke air terjun..hehe...x sabo nak mandi ni...hehe..

otw
zul ngn awek die..hahaha
wow!

no caption
lalu bawah highway..hgaha
da nak sampai

akhirnya
nak mandi tapi sejuk..last-last mandi gak..hahah
suke nye yie..baru jumpe air kot..haha
bdk2 ni men pen tah
o-osman sempat g basoh kasut..haha
sume kesejukan

pas sume siap-siap mandi maka balik la kami ke kem semula...letih + penat = puas hati...sampai di kem lam pukul 12 kene siap-siap kemas barang nak balik...jemur mane-mane baju seluar yang basah tu...nasib baik cuaca ari tu membantu...sempat gak baju seluar aku kering...hehee...pas-pas kemas baju sluar kene kumpul balik kat dewan...ade majlis penutup kem jati diri ni la konon...sume muke ceria-ceria je...ye la boleh balik...pas abis segala ucapan sesi amik gambar la pulak...pastu g makan pastu tunggu bas dalam kol 3 baru sampai....

sluar da kering..hehehe
bagus budak ni
wek
haha..bengom mirol
kamera ijang
kamera aku
group aku..sewell
before balik mirol nyanyi lagu pe tah
sebelom naik bas
well done sume..:))



ok...tamatlah sudah cerita aku pada kali ini...kepada sesiapa yang berkenaan sory la kalo gambar korang xde lam blog ni....bukan pe...xkan aku nak uplod sume kot....campur-campur sume ade la kat 400 keping pic...hehe...sory k...

(p/s: Sila klik gambar untuk tumbesaran..ok!)

0 Kritikan?:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...